nedjelja, 26. listopada 2014.

Ženska torba

Ovaj post nije vezan za kozmetiku :) ali kao da je.

Radi se o ženskoj torbi i njenom sadržaju.
Mislim da sve zanima kako ženska torba može biti prenatrpana i teška i zašto mi žene kupujemo velike torbe.

Nisam baš previše razmišljala o tim pitanjima sve do jednog dana, kada sam sa dečkom bila u gradu i iskrsnuo je neki rođendan (nismo otišli, ali me potaklo na razmišljanje). Što da smo otišli? Ja nisam spremna i baš taj dan imam malu torbicu u koju ne stane ni veći novčanik.

Razmišljala sam što bi mi trebalo? Trebali bi mi npr. parfem, maskara, rumenilo, češalj, labello, ruž itd. I gdje bi to sve strpala? U veliku torbu. Kako mi dragi ima problema sa sinusima, a nikad nema maramice, vječito pita mene za maramicu.

Dakle dolazimo do toga da u torbi trebam uvijek imati gore navedeno plus, papirnate maramice, vlažne maramice. Jer eto nekad i jedemo vani pa se i zaflekamo :) ... Što još?

Mala torbica za nužnu kozmetiku, kemijska olovka da se možemo potpisati, mobitel, novčanik, ključevi, dezodorans po mogućnosti manje pakiranje. Higijenski ulošci za "one" dane, mali kišobran (koji mrzim), vrečica za taj mali kišobran. Ako idem u kupovinu treba mi i vrečica ili onaj platneni ceker, sunčane naočale i njihova nemala kutija, žvakače, bomboni (ako nam padne šećer :) ), u mom slučaju uvijek nosim i usb jer nikad neznam što ću morati prebaciti od podataka,

I tako dolazimo do toga da nam je torba preteška, a mi je sa lakoćom nosimo. Naravno ako ste pušačica onda i cigarete i upaljač stavljate u torbu, ako nosite dioptrijske naočale i tako ja mogu u nedogled, a popis će se samo povećavati.

Dakle samo nužne stvari zauzmu više od pola torbe i još ako imate djecu ili idete na fakutet, torba je teška kao tek rođeno dijete.

Ah kakav teret mi žene nosimo na ramenima, a sve zbog: Ovo će mi trebati! Ovo mi treba! Ovo moram imati uzase! Ovo bi mi moglo trebati!

A kralježnica trpi i šuti i onda kasnije boli, a mi se pitamo zbog čega.


Kakvo je vaše mišljenje? Nosite li i vi preteške torbe? Ili ih ne nosite uopće?

Broj komentara: 6:

  1. Ja sam profesorica u skoli stranih jezika i bolje da ne pricam sto sve nosim sa sobom. Torba mi je velika + nosim torbu za laptop u kojoj nosim ostale stvari (lap top ne :) ) preteska je :/
    Mada, ne bi bilo lose napraviti post "what's in my bag:teacher edition" ,mislim da bi ljudi bili iznenadjeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj post bi bio zanimljiv :D baš bi ga voljela pročitati :)

      Izbriši
  2. vječita borba sa stvarima u torbi :D
    ako nosim previše toga smješna sam sama sebi, zbog tolikih stvari i teške torbe...
    ako nosim malo ili manje od uobičajnog, uvijek, ali uvijek nešto zafali :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam velike torbe i onda ih redovito natrpam glupostima eto tek toliko da ne budu prazne :D. I uvijek idem za onim: "Pa možda će mi i ovo zatrebat pa i ovo i ovo..." :)

    OdgovoriIzbriši